מסלול התרמילאים במזרח הרחוק הוא די ותיק, אנשים מטיילים שם כבר שנים רבות. מתאילנד היפה, השביל עושה את דרכו ומתקרב לאוס, דרך וייטנאם, ודרך המקדשים של אנגקור ואט. לאחר מכן חוזרים לתאילנד, יורדים דרומה למסיבה באיים התאילנדיים ואז נוסעים למלזיה וסינגפור. זה אולי השביל המוכר ביותר לישראלים, אבל כמובן שיש עוד כמה מדינות מדהימות בדרך.
החודשים החמים מנובמבר עד אפריל מושכים הכי הרבה תיירים. כולם בורחים מהקור של אירופה ובאיזור הזה לא חם מדי. למרות הגודל של האזור, המסלול התיירותי הוא אחיד יותר מאירופה וישראל. המחירים יכולים להיות די דומים במקומות, סוגי התחבורה לא משתנים יותר מדי, ועצות כלליות על הנסיעה בדרך כלל זהות.

עלויות ממוצעות

לינה: לינה בדרום מזרח אסיה היא באמת זולה. אתה יכול למצוא חדרים זולים במחיר של 2-5 דולר בחלקים של קמבודיה ולאוס. בתאילנד, בדרך כלל תשלמו 6-13 דולר ללילה. בוייטנאם, תצפו לשלם 5-8 דולר. באינדונזיה, בין 8-10 דולר.
מזון: המזון מאוד זול באסיה. אם אתם אוכלים אוכל מקומי, אתם יכולים לחיות רק על כמה דולרים ליום. דרום מזרח אסיה מלאה בדוכני רחוב טעימים מאוד שבהם ארוחות עולות פחות מדולר. אם אתם אוכלים ארוחות מערביות, תצפו לשלם בכל מקום בין 4-20 דולר לארוחה, תלוי כמה יוקרתי המקום שבו אתה יושב.
תחבורה: הדרך הקלה והזולה ביותר לנסוע באסיה היא באוטובוס. אוטובוס ייקח אתכם בכל מקום ולכל מקום שתרצו ללכת, לא משנה כמה רחוק. שביל התרמילאים הוא כל כך שחוק שיש מערכת אוטובוסים תיירותית מאוד מבוססת ומשומנת שתיקח אותך לכל מקום.
פעילויות: הפעילויות כאן די זולות. רוב סיורי היום יעלו בערך 15 דולר, לעתים קרובות הרבה פחות. אבל כדי ללמוד לצלול למשל תצטרך להיפרד מכמה מאות דולרים מהתקציב שלך.
במדינות כמו יפן, קוריאה, טייוואן וסין המחירים מעט גבוהים יותר. אפשר להימנע מכך על ידי טיולים מחוץ לערים הגדולות, אלא בכפרים קטנים, אבל זה תקף בעיקר לסין. ביפן או קוריאה אפשר להוציא 70-120 דולר ביום בקלות.

הודו ונפאל הם שתי המדינות הפופולריות ביותר למטיילים בתקציב נמוך, ובחשבון פשוט הן שני המקומות הזולים ביותר על פני כדור הארץ למטיילים שכאלה. אמנם יותר מסוכן בסרי לנקה, בנגלדש ופקיסטן, אבל המחירים זולים מאוד גם במדינות אלו. סרי לנקה מושכת הרבה מבקרים חדשים לחופיה ושמורות הטבע שבה, עכשיו שמלחמת האזרחים נגמרה לחלוטין. טיבט, שנמצאת מהצד השני של רכס ההרים, שייכת מבחינה טכנית לסין. טיול לשם היה מפרך ויקר אך באופן אירוני, טיבט מתחילה להיות זולה יותר לביקור ככל שהיא הופכת להיות נגישה יותר.
הודו היא עולם בפני עצמו, אחד המקומות המלהיבים והמטריפים ביותר על פני כדור הארץ. גם כאן וגם בנפאל, עוני, תברואה ירודה, רחובות מלאים בבעלי חיים, וערים מזוהמות יכולים להיות מראות קשים עבור אנשים מסוימים עם קיבה רגישה. אבל אם תוכל להתמודד עם זה (ומיליוני תיירים עושים זאת בכל שנה), תוכל להיות חשוף למראות נפלאים, דמויות צבעוניות, ומחירי מציאה.
האזור מלא בתרמילאים מאובקים התרים אחר משהו: התחדשות רוחנית, משמעות חיים, אהבה או את הסוטול האולטימטיבי, וחלק פשוט מחפשים מקום שבו הם יכולים להסתדר עבור 10 דולר ליום. לעומת זאת, התיירות פורחת בהודו, כך שזה לא נדיר לראות בתי מלון מפוארים עבור 700 דולר או יותר ללילה. כאן יותר מאשר בכל מקום מחוץ לאפריקה, מטיילים שיש להם תקציב נכבד רואים צד אחר מאוד של המדינה מאלו שמטיילים בתקציב נמוך.

בהקשר למגוון גיאוגרפי, כל אחד ימצא מה שמתאים לו: חופים לבנים, ג'ונגלים, מדבריות, מישורים אינסופיים, מטעי תה על צלע גבעה, והרי ההימלאיה המדהימים. הערים נעות בין ממלכות נסיכים קסומות למאחזים קולוניאליים לטירוף הערפילי של בומביי ודלהי. בערים הגדולות, הכי טוב לעשות את העניינים שלך מהר ולצאת משם למקום עם מחירים נמוכים יותר, פחות תנועה, ואוויר נקי.
כמו ברוב היעדים של תקציב נמוך, אפשר להגיע לכל מקום שאתה צריך מבלי להשכיר רכב. רשת הרכבות הנרחבת בהודו היא לא מהירה אלא אם כן אתה מעוניין ברכבת האקספרס, אבל זה תמיד חוויה מעניינת. אוטובוסים מכסים את כל שאר האיזורים, ובכלל זה באזור הרי ההימלאיה שנמתח על פני כמה מדינות.

טיפים לחיסכון בכסף

דרום מזרח אסיה היא זולה. אפשר להסתדרק עם 15 דולר ליום, אם אתה רוצה, אם כי 25 דולר זה קצת יותר מציאותי. יש מעט הזדמנויות להוציא הרבה כסף. שתי סיבות לכך שרוב האנשים בסופו של דבר יבזבזו יותר הן שהם אוכלים הרבה אוכל מערבי ושותים יותר מדי אלכוהול. אם אתה רוצה לחסוך כסף בטיול שלך במזרח, תצטרך לצמצם את השתייה ולנסות לאכול כמה שיותר אוכל מקומי. אחרי הכל, נסעת חצי דרך ברחבי העולם כדי לאכול המבורגר? ספק. אם תשתו הרבה אלכוהול או תאכלו אוכל מערבי, תקבלו בסופו של דבר הוצאות שקרובות ל-35 דולר ליום.

התמקחות

התמקחות יכולה להיות יותר מועילה בדרום מזרח אסיה מאשר ברוב המקומות בעולם. על מוצרים ברוב הקניונים ובחנויות אין תגי מחיר, וכשתבקשו לדעת, המחיר יהיה גבוה למדי כי זה נראה כאילו יש לך מזומנים לשרוף. אל תפחדו לבקש מחיר נמוך יותר מאחר וספק אחר נמצא רק מטרים ספורים משם והוא בטוח מוכר בדיוק את אותו הדבר.

אוכל

גם ברחוב וגם במסעדות שלה, אסיה ידועה במטבח המדהים שלה, שנחשב לאחד החלקים המרגשים ביותר אצל כל תייר. אבל תהיו זהירים לפני אכילת כל דבר. כדאי לבדוק אם יש תיירים או מקומיים אחרים שסועדים במסעדה לפני כניסתך אליה. כמו כן, יש בהרבה מדינות מדריכי אוכל באנגלית בחינם. בדוק אותם.

מחמאות מזרים

המקומיים בדרום מזרח אסיה הם לעתים קרובות מאוד נחמדים כלפי מערביים והם גם נהנים לספר לך בכנות שאת נראית נחמדה. בין אם זה מגיע מגבר או אישה, התכוננו לנחיל של מחמאות על המראה שלך. זה אולי נראה קצת מוזר בהתחלה, אבל מתרגלים לזה.